Wijnen

Als wijnboer kunt u uit diverse mogelijkheden kiezen die onder het kopje ‘De Wijnmakerij’ genoemd staan. Naast de vinificatie van uw eigen wijn, kunt u ook de hele of een deel van de oogst verkopen aan Neerlands Wijnmakerij. Deze druiven worden dan verwerkt in een van de twee gemeenschappelijke wijnen:

 

‘Dutch Wines’img_5241

Neerlands wijnmakerij sinds ‘16 heeft haar eigen Nederlandse wijn. “A taste of Dutch Wine”. De nieuwe lijn omvat een witte, een rosé en een rode wijn. Alle wijnen zijn mooie droge fruitige wijnen van diverse nieuwe rassen. De stijl van de wijn is vriendelijk en fruitig. De wijn is speciaal gemaakt voor de Nederlandse toeristische markt, dit is ook terug te vinden in het etiket. Sinds december 2016 is deze wijn onder anderen te koop op de luchthaven Schiphol en in Amsterdamse souvenirwinkels.

De gekozen rassen en verhoudingen verschillen jaarlijks, afhankelijk van de oogst van elk ras.

A Taste of Dutch White: Wijn op basis van Johanniter en Solaris. In de neus zoete appeltjes en wat perzik. De volle smaak houdt goed aan door zijn frisse zuren, in de smaak en finale heeft deze wijn veel tropische smaken. A Taste of Dutch White laat zich goed combineren met gegrilde groenten en gerijpte geitenkazen.

A Taste of Dutch Rosé: Rosé op basis van Pinotin en Regent. Rijke aroma’s van rood fruit en aardbei, die zich in de smaak herhalen. Lekkere frisse zomer rosé, goed te combineren met pittige tapas en chorizo.

A Taste of Dutch Red: Blend op basis van Pinotin en Regent. Stoere maar toch toegankelijk wijn. De aroma’s doen denken aan herfstgeuren en cassis. In de smaak geeft de wijn veel donker fruit en bramen. De tannine zijn mooi gerijpt door de houtopvoeding, dit geeft de wijn mede zijn brede schouders en vanille toon.

Interesse?
Neem contact met ons op.
Tel: 0547 29 27 85
Mobiel: 06 54 922 406
info@neerlandswijnmakerij.nl

‘Royal Dutch Wine’Royal Dutch wit en rood

Deze ‘koninklijke’ witte en rode blend zijn gemaakt van nieuwe druivenrassen uit geselecteerde Nederlandse wijngaarden. Deze wijnen, gemaakt vanuit gastronomisch oogpunt, zijn samengesteld door twee sommeliers van hoogstaande restaurants en de wijnmakers van Neerlands Wijnmakerij. De keuze en verhoudingen van de rassen verschilt per oogstjaar.

Royal Dutch White 2016

Gebruikte rassen: 70% Johanniter 29% Solaris en 1% Cabernet Blanc.
De wijn is volledig op rvs geproduceerd en na een korte rijping op de lies is de cuvée samen gesteld.
Proefnotitie: Heldere lichte wijn met groene reflex. In de medium-intense geur,  zijn het met name de citrus tonen die je tegemoet komen. Daarnaast toont de wijn z’n groene, ziltige en minerale aroma’s. In de smaak komen de citrus tonen terug. De wijn valt voor ons onder de noemer: frisse lichte aromatische wijn.  De Johanniter geeft de wijn z’n mooi geïntegreerde zuren en veel elegantie, daarnaast toont de Solaris wat rijper geel fruit en gewicht. De fractie Cabernet Blanc geeft de wijn een kruidige en groene kick maar vooral veel spanning.

Serveer tip: 11°C en het liefst karaferen.

Wijn-spijs suggestie van sommelier Arjen Pleij:
Gemarineerde rauwe tonijn met ragfijne sjalot, aardappelcrème, avocado en vinaigrette.

Royal Dutch Red 2015

Gebruikte rassen: 63% Cabernet Cortis, 7% Cabernet Noir, 25% Regent en 5% Pinotin.
Alle druiven zijn apart gevinifieerd en opgevoed op gebruikte foudres van 1200L.
Proefnotitie: Een heldere donkerrode kleur. De geur is zuiver en medium intens. De voortkomende aroma’s doen denken aan bramen en frambozen, maar er is ook duidelijk een boerse en aardse noot. In de smaak is de wijn vol, en rijp. De bramen en de aardse noot komen er duidelijk in terug. De houtrijping heeft de cuvée genoeg breedte gegeven. Gelukkig heeft ons Nederlandse klimaat de gewoonte om de zuren te bewaren, die de Royal Dutch Red dan ook veel spanning en lengte geven.

Serveer tip: 17°C en het liefst karaferen.

Wijn-spijs suggestie van sommelier Arjen Pleij:

Langzaam gegaarde eender borst met jus de veau, pure chocolade en zoet-zure biet.

Interesse?

WijnImportLochem
Rob Finster
06 2013 2495
www.wijnimportlochem.nl
rob@wijnimportlochem.nl
Nieuweweg 40
7241 EW Lochem