Dutch Wines

Als wijnboer kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden die onder het kopje ‘De Wijnmakerij’ genoemd staan. Naast de vinificatie van uw eigen wijn, kan u ook de hele of een deel van de oogst verkopen aan Neerlands Wijnmakerij. Deze druiven worden dan verwerkt in een van de twee gemeenschappelijke wijnen:

‘Dutch Wines’

Neerlands wijnmakerij heeft sinds 2016 haar eigen Nederlandse wijn lijn. “A taste of Dutch Wine“. De nieuwe lijn omvat een witte, een rosé en een rode wijn. Alle wijnen zijn mooie droge fruitige wijnen van diverse nieuwe rassen. De stijl van de wijn is vriendelijk en fruitig. De wijn is speciaal gemaakt voor de Nederlandse toeristische markt, dit is ook terug te vinden in het etiket. Sinds december 2016 is deze wijn onder anderen te koop op de luchthaven Schiphol en in Amsterdamse souvenirwinkels.

De gekozen rassen en verhoudingen verschillen jaarlijks, afhankelijk van de oogst van elk ras.

A Taste of Dutch White
Wijn op basis van Johanniter en Solaris. In de neus zoete appeltjes en perzik. De volle smaak houdt goed aan door zijn frisse zuren, in de smaak en finale heeft deze wijn veel tropisch fruit. A Taste of Dutch White laat zich goed combineren met gegrilde groenten en gerijpte geitenkazen.

A Taste of Dutch Rosé
Rosé op basis van Pinotin en Regent. Rijke aroma’s van rood fruit en aardbei, die zich in de smaak herhalen. Lekkere frisse zomer rosé, goed te combineren met pittige tapas en chorizo.

A Taste of Dutch Red
Blend op basis van Pinotin en Regent. Stoere maar toch toegankelijke wijn. De aroma’s doen denken aan herfstgeuren en cassis. In de smaak geeft de wijn veel donker fruit en bramen. De tannine zijn mooi gerijpt door de houtopvoeding, dit geeft de wijn mede zijn brede schouders en vanille toon.
 

 

15876565_250360252062987_8453640560844996608_n