Exposant Wine Professional 2018: Neerlands Wijnmakerij

Facebook bericht Wine and Food Asociation

Exposanten Wine Professional 2018 stellen zich aan u voor!

Komende weken zullen wij verschillende exposanten van Wine Professional aan u voorstellen. In dit bericht Neerlands Wijnmakerij uit Twente!

‘Neerlands Wijnmakerij biedt de horecaondernemer exclusiviteit en inspraak op Nederlandse wijn

Sinds 2010 is Neerlands Wijnmakerij gevestigd in Bentelo. Als onderdeel van de Twentewijn Holding houdt het bedrijf zich bezig met de commerciële druiventeelt, inkoop hiervan en vinificatie van wijn. Hiermee hebben zei invloed op de totale wijncyclus.

Naast het vinificeren van druiven voor 40 individuele druiventelers, is onlangs de coöperatieve en exclusieve horecalijn ‘Royal Dutch’ gelanceerd. Deze witte en rode cuvées zijn samengesteld n.a.v. de wensen van sommeliers uit het vak.
Een andere en nieuwe service is ‘Wijn op maat’ en heeft een mooi raakvlak met de gastronomie .

Onder andere restaurants als De Swarte Ruijter te Holten en De Librije te Zwolle maken al gebruik van de mogelijkheid om de doorslaggevende factor te zijn in het productieproces van hun eigen signatuur wijnen.

Zo word men nauw betrokken bij de keuze van rassen, samenstelling van de cuvée en eventuele sur-lie of houtrijping. Dit zijn enkele mogelijkheden om de stijl van het restaurant te verwerken in de wijn. Fles, etiket en bezorging kan compleet worden verzorgd door Neerlands Wijnmakerij.’

foto van The Wine and Food Association.

Bron:https://www.facebook.com/TheWineAndFoodAssociation