Hubrecht Duijker enthousiast over Royal Dutch

Royal Duijker fles                                                                                                                                vondst 60

Vreemd genoeg is-ie niet te koop voor particulieren, maar gaat alleen naar restaurants (à €7,50 excl. btw). Dat ik er toch over schrijf, heeft te maken met zijn herkomst (Nederland), zijn samenstelling (te danken aan enkele sommeliers en het Twentse bottelbedrijf Neerlands Wijnmakerij) en zijn kwaliteit (aantrekkelijk). De naam is Royal Dutch White 2016 waarvan de basis bestaat uit drie resistente rassen, johanniter, solaris en cabernet blanc. Samen gaven ze een uitgesproken frisse, opwekkende, bijna mineralig smakende, elegante wijn met in zijn aroma grapefruitachtig fruit plus een pietsje passievrucht. De distributeur is www.wijnimportlochem.nl.

Duijker, H (2018) Vondst 60  Geraadpleegd op 25-01-18 van www.hubrechtduijker.com

Exposant Wine Professional 2018: Neerlands Wijnmakerij

Facebook bericht Wine and Food Asociation

Exposanten Wine Professional 2018 stellen zich aan u voor!

Komende weken zullen wij verschillende exposanten van Wine Professional aan u voorstellen. In dit bericht Neerlands Wijnmakerij uit Twente!

‘Neerlands Wijnmakerij biedt de horecaondernemer exclusiviteit en inspraak op Nederlandse wijn

Sinds 2010 is Neerlands Wijnmakerij gevestigd in Bentelo. Als onderdeel van de Twentewijn Holding houdt het bedrijf zich bezig met de commerciële druiventeelt, inkoop hiervan en vinificatie van wijn. Hiermee hebben zei invloed op de totale wijncyclus.

Naast het vinificeren van druiven voor 40 individuele druiventelers, is onlangs de coöperatieve en exclusieve horecalijn ‘Royal Dutch’ gelanceerd. Deze witte en rode cuvées zijn samengesteld n.a.v. de wensen van sommeliers uit het vak.
Een andere en nieuwe service is ‘Wijn op maat’ en heeft een mooi raakvlak met de gastronomie .

Onder andere restaurants als De Swarte Ruijter te Holten en De Librije te Zwolle maken al gebruik van de mogelijkheid om de doorslaggevende factor te zijn in het productieproces van hun eigen signatuur wijnen.

Zo word men nauw betrokken bij de keuze van rassen, samenstelling van de cuvée en eventuele sur-lie of houtrijping. Dit zijn enkele mogelijkheden om de stijl van het restaurant te verwerken in de wijn. Fles, etiket en bezorging kan compleet worden verzorgd door Neerlands Wijnmakerij.’

foto van The Wine and Food Association.

Bron:https://www.facebook.com/TheWineAndFoodAssociation

Exclusieve HORECA lijn: Royal Dutch

Royal dutch Henk Kamp

Roelof en Ilse Visscher van Neerlands Wijnmakerij in Bentelo presenteerden op 20-11-17 de gastronomische ‘Royal Dutch’ wijn op Kasteel Engelenburg in Brummen. De eerste fles werd uitgereikt aan Henk Kamp.

Dutch Wine

Neerlands Wijnmakerij in Bentelo produceert voor diverse wijnboeren hun eigen “chateau wijnen”. Daarnaast biedt het de wijngaarden de mogelijkheid om te participeren in een coöperatieve wijn: Dutch Wine. De afzet van (een deel van) de druiven van Nederlandse wijnboeren wordt zo gegarandeerd, maar ook kan verbreding van de markt plaatsvinden door te voldoen aan een grotere vraag, zoals verkoop van Nederlandse wijn op Schiphol.

 

Royal Dutch voor restaurants
Speciaal voor restaurants heeft Neerlands Wijnmakerij een nieuwe wijnlijn samengesteld: Royal Dutch Red en Royal Dutch White. Het zijn karaktervolle gastronomische wijnen gemaakt van geselecteerde druiven uitsluitend afkomstig van Nederlandse wijngaarden. Roelof en Ilse Visscher (Neerlands Wijnmakerij) hebben samen met Sommelier van het Jaar verkozen Ronnie Brouwer (sommelier restaurant De Kromme Dissel), Arjen Pleij (sommelier Kasteel Engelenburg) en Rob Finster (wijnkoper) deze bijzondere wijnen samengesteld.

En het resultaat?

Royal Dutch White 2016Royal Dutch wit en rood

Gebruikte rassen: 70% Johanniter 29% Solaris en 1% Cabernet Blanc.
De wijn is volledig op rvs geproduceerd en na een korte rijping op de lies is de cuvée samen gesteld.
Proefnotitie: Heldere lichte wijn met groene reflex. In de medium-intense geur,  zijn het met name de citrus tonen die je tegemoet komen. Daarnaast toont de wijn z’n groene, ziltige en minerale aroma’s. In de smaak komen de citrus tonen terug. De wijn valt voor ons onder de noemer: frisse lichte aromatische wijn.  De Johanniter geeft de wijn z’n mooi geïntegreerde zuren en veel elegantie, daarnaast toont de Solaris wat rijper geel fruit en gewicht. De fractie Cabernet Blanc geeft de wijn een kruidige en groene kick maar vooral veel spanning.

Serveer tip: 11°C en het liefst karaferen.

Wijn-spijs suggestie van sommelier Arjen Pleij:
Gemarineerde rauwe tonijn met ragfijne sjalot, aardappelcrème, avocado en vinaigrette.

Royal Dutch Red 2015

Gebruikte rassen: 63% Cabernet Cortis, 7% Cabernet Noir, 25% Regent en 5% Pinotin.
Alle druiven zijn apart gevinifieerd en opgevoed op gebruikte foudres van 1200L.
Proefnotitie: Een heldere donkerrode kleur. De geur is zuiver en medium intens. De voortkomende aroma’s doen denken aan bramen en frambozen, maar er is ook duidelijk een boerse en aardse noot. In de smaak is de wijn vol, en rijp. De bramen en de aardse noot komen er duidelijk in terug. De houtrijping heeft de cuvée genoeg breedte gegeven. Gelukkig heeft ons Nederlandse klimaat de gewoonte om de zuren te bewaren, die de Royal Dutch Red dan ook veel spanning en lengte geven.

Serveer tip: 17°C en het liefst karaferen.

Wijn-spijs suggestie van sommelier Arjen Pleij:
Langzaam gegaarde eender borst met jus de veau, pure chocolade en zoet-zure biet.IMG_20171121_072059_362

Kopen?

WijnImportLochem
Rob Finster
06 2013 2495
www.wijnimportlochem.nl
rob@wijnimportlochem.nl
Nieuweweg 40
7241 EW Lochem

Bron tekst alinea 1 en 2: Wijngekken.nl

 

 

Neerlands Wijnmakerij introduceert eigen wijnlijn

A Taste of Dutch Wine

Neerlands wijnmakerij heeft haar eigen Nederlandse wijn. “A taste of Dutch Wine”. De nieuwe lijn omvat een rode, een witte en een rosé wijn. Alle wijnen zijn mooie droge fruitige wijnen. de wijn is speciaal gemaakt voor de Nederlandse toeristische markt met speciaal daarvoor ontworpen etiketten. Vanaf begin december is deze wijn onder anderen te koop op de luchthaven Schiphol en in souvenirwinkels in onder anderen Amsterdam.

img_5242