De wijnmakerij

In de moderne nieuwe wijnmakerij van bijna 900 m² wordt op professionele wijze wijn gemaakt. Ervaren wijnmakers, opgeleid en ervaring op gedaan in het buitenland, werken met hart en ziel in de wijnmakerij. Daarnaast zijn diverse buitenlandse oenologen betrokken bij het proces en geven op gezette tijden hun adviezen.

Door een hechte samenwerking tussen wijnmaker, wijngaardenier en afnemer wordt een wijn op maat gemaakt. Al vanaf 500 liter per partij kan er voor u wijn op maat worden gemaakt. Neerlands Wijnmakerij onderscheidt zich door deze unieke werkwijze van een wijnbouw coöperatie, omdat iedere wijnboer zijn eigen wijn krijgt in zelf gekozen flessen. De inspraak van de klant is groot, zo worden zei, indien gewenst, betrokken bij keuzes als:

  • Kracht en herhalingen van persen
  • Keuze uit de ruime selectie gist soorten
  • Lengte van schil contact
  • Keuze uit vergisting/opvoeding op RVS, nieuw of gebruikt eiken.

Hoe worden onze prijzen berekend?

Wanneer een wijnboer zijn druiven levert berekent Neerlands Wijnmakerij een vaste prijs voor de volgende activiteiten:

  • Druivenaanname
  • Persen
  • Afsteek
  • Gecontroleerde gisting
  • Afsteek
  • Klaren
  • Filtratie
  • Eiwit & wijnsteen stabilisatie
  • 1 analyse kort na vergisting
  • AfvullenDe prijs per fles daalt met het stijgen van het aantal  geleverde kilo’s.

Prijsbepalende keuzes van de klant kunnen zijn:

  • Vergisting in barrique (nieuw, 1, 2 of 3 jaar oud)
  • Rijping in barrique (nieuw, 1, 2 of 3 jaar oud)
  • Maken van Sekt wijn
  • Maken van Port wijn.
  • Type fles

Impressie:

Assestment 11compilatie2 Wijngaard (37 van 38)