Over Neerlands Wijnmakerij

Ontstaan vanuit Twentewijn is per 1 januari 2010 Neerlands Wijnmakerij bv officieel van start gegaan.

Het wijnhuis maakt op professionele wijze, met toepassing van moderne technieken kwaliteitswijn op maat en in nauw overleg met wijngaardeniers en (groot) wijnafnemers.

Wijnmakerij

Neerlands wijnmakerij bv is een initiatief van Roelof en Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente. Het aantal Nederlandse wijngaarden is de laatste jaren sterk toegenomen en dit zal naar verwachting ook in de komend jaren doorzetten.

Neerlands Wijnmakerij biedt wijngaardeniers de mogelijkheid om met professionele kennis en moderne machines en methodes op hun eigen wijze wijn te laten maken. Op dit moment maken al ruim 30 Nederlandse wijngaard gebruik van onze faciliteiten.

Samenwerken

Samenwerken! Dat is de werkwijze van Neerlands wijnmakerij. Samen met de wijnboer en brede kennis uit binnen en buitenland maken we de kwaliteitswijnen.

Door een hechte samenwerking tussen wijnmaker, wijngaardenier en afnemer wordt een wijn op maat gemaakt. Al vanaf 500 liter per partij kan er voor u wijn op maat worden gemaakt. Neerlands Wijnmakerij onderscheidt zich door deze unieke werkwijze van een wijnbouw coöperatie, omdat iedere wijnboer zijn eigen wijn krijgt in zelf gekozen flessen. De inspraak van de klant is groot, zo worden zei, indien gewenst, betrokken bij keuzes als:

  • Kracht en herhalingen van persen
  • Keuze uit de ruime selectie gist soorten
  • Lengte van schil contact
  • Keuze uit vergisting/opvoeding op RVS, nieuw of gebruikt eiken.

Hoe worden onze prijzen berekend?

Wanneer een wijnboer zijn druiven levert berekent Neerlands Wijnmakerij een vaste prijs voor de volgende activiteiten:

  • Druivenaanname
  • Persen
  • Afsteek
  • Gecontroleerde gisting
  • Afsteek
  • Klaren
  • Filtratie
  • Eiwit & wijnsteen stabilisatie
  • 1 analyse kort na vergisting
  • AfvullenDe prijs per fles daalt met het stijgen van het aantal geleverde kilo’s.

Prijsbepalende keuzes van de klant kunnen zijn:

  • Vergisting in barrique (nieuw, 1, 2 of 3 jaar oud)
  • Rijping in barrique (nieuw, 1, 2 of 3 jaar oud)
  • Maken van Sekt wijn
  • Maken van Port wijn.
  • Type fles